SW'06 EC S*Nenya's Gentleman Jim, JW

6 månader

SW'06 EC S*Nenya's Gentleman Jim, JW

NFO n 09 Hane Född:  21 nov 2005
 Far: GIC DK*Europa's Undulat Dræber NFO ns 09 23

 Uppfödare: Lena Söderstedt

 Mor: EC S*Nenya's Vàna Eluinil NFO a 09

Ägare: Lize-Lott Björklund 

 

 

18 veckor

 

Hej och välkomna till sidan om S*Nenya's Gentleman JIm.

Han och hans syskon är döpta efter Batmanskurkar. Hugo Strange, Poison Ivy, Mister Freeze, Mad Hatter, Gentleman Jim, Lady Shiva & Harley Quinn... en superduperfin kull helt klart!!!

Han kallas Jim för det mesta, ibland kan det bli Jimbo oxå!
Fast rätt som det är kan det förstås bli Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim oxå... för det är en katt med fart i... så ibland händer det olyckor...  Å sen står han där som ett fån o undrar vad som hände...  fast lyssnar han nån gång då?? Svar NEJ!! *mutter* Så är det ibland, inte mycket att göra åt... älskar honom såklart ändå!!!

Hur hittade jag nu den här katten då kan man ju undra...
Egentligen var det väl Helena (S*Millenniums) som hade spanat in den här kombinationen långt innan den blev född, hon vart nämligen väldigt förtjust i mamma katt =) Så hon satt där o glodde... hon ville ha en silvertabby hane med eller utan vitt... men nån sån dök aldrig upp... så det blev ingenting med nåt för hennes del... Själv var jag ju ganska ledsen fortfarande över att jag förlorat min svart-vita hane Nappe några månader innan... så det blev nästan lite naturligt att titta på just svart-vita katter... helst på hanar då, inte för att jag behövde det precis... hade ju redan Harry =) Men va fan tänkte jag... kommer ju säkert inte att ha lika tur med nästkommande hanar som jag hade med Nappe, (han markerade aldrig  under sina 10 år som fertil) så jag tänkte att han blir ju säkert kastrat rätt snart så det spelar ju ingen roll. Ville såklart ha en katt att ställa ut, gärna en som skulle tycka att det var lika roligt som både Nappe o jag tyckte... inga små krav alls *fnitter* Men å andra sidan så var jag ju fullt medveten om att det kanske aldrig skulle bli så... det finns ju inga som helst garantier liksom... sen skulle det väl bli några kullar innan kastrering om jag hann med innan pinkeriet startar... för det klarar jag inte av så bra... vill ha ett hem oxå! =) Så kastrat skulle han ju bli... Jag var ju inne o glodde på många hemsidor... såklart på S*Nenya's oxå... var ju tvungen att kolla vad Helena hade span på... fastnade såklart för Jim med en gång, han var ju sååå söt med den där lilla fläcken vid nosen!!
Men han stod ju som svartsmoke-vit, en sån skulle jag då rakt inte ha... så jag tittade vidare... det jobbigast med att köpa katt nu för tiden tycker jag är... att man måste vara SÅ snabb med att bestämma sig... för annars är alla bokade!!! Tycker ju att det är rätt stor grej att skaffa ny katt o vill inte bestämma mig på två röda, risken blir ju att man "måste boka" på fler ställen innan man bestämmer sig... inte bra. Så det försökte jag att inte göra. Men jag hade 2 på gång... en i Norge o en i Sthlm. Men det lutade åt den i Oslo... å det visste Stockholmskan om så... hennes katt hade egentilgen alldeles för mycket vitt för min smak... men jag gillade föräldrarna så... där stod jag... hm!
Hur som helst så var jag ju o tittade på den stilige killen i Norge... o han var jättefin!!! Men tyvärr sa det aldrig *klick* o det är ett minimum från min sida. Då fanns ju stockholmskillen  med allt sitt vita kvar... men det var ju just det där vita... kändes inte helt rätt... Å under hela tiden som detta pågick så var jag ju såklart inne på Lenas sida o glodde ändå... trots att han var svartsmoke... men dessutom så stod han ju som bokad *suck* Den "riktiga" svart-vita i kullen var ju oxå fin... men han var ju inte Jim... Hur som helst så tänkte jag att jag får ju iaf åka o titta på katten med mycket vitt... å då ser jag att Jim inte är bokad längre....*iiiiiii* slängde mig på mailen!!!! Får man komma o titta i helgen, är han verkligen till salu??? Å det fick jag!! =) Då visste jag att det var nu det gällde, detta är nog katten för mig bara allt annat stämde så... så katten med mycket vitt fick bo kvar hos sin överlyckliga uppfödare, kul att kunna glädja liksom =) Det var visserligen mitt i Järvas utställning... men va fan! Fick lurat med mig en kompis som inte håller på med katter alls... =) Sladdar in där på utställningen vid 14 snåret... Hittar Inger (Rosas matte) o vi blir runtvallade en stund o blir väl efter ett tag presenterade för Lena... hon var INTE glad att se mig iaf *haha* Här kom ju människan som kanske skulle ta hennes älskade favoritbäbis ifrån henne!! *iiiii* Det kan man ju förstå... =) Hur som helst så tog vi oss en tur i Gamla stan i väntan på att utställningen skulle vara över o Lena skulle dyka upp hemma hos sig. På utsatt tid dök vi så upp....
 


11 veckor
 

DÄR var HAN 11 veckor gammal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det fanns inga tvivel om det.... det sa *klick klick klick klick klick* både i hjärtat och i kameran!!!
Nu skulle man ju bara övertyga den där Lena om att han skulle flytta till Göteborg.... hm... o hur gör man det??  =)  Vet inte hur det gick till men på nåt sätt lyckades jag väl med min charm (eller nåt...) övertyga henne *fniss* för till Göteborg skulle det bli!
Jag var såååååååå lycklig!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hade fjärilar i magen hela vägen hem o var väldig förväntansfull... kändes bara såååååå bra!! Å Lena var ju rätt trevlig trots allt *hihi*... dock skulle det ju dröja en hel månad innan han skulle få komma hem *suck* Det gick sååå långsamt! Jag skulle hämta honom i Ljungbyhed på utställningen... jag hade ingen katt med själv men jag hade bestämt sen innan att jag skulle åka med ner o hjälpa till med Harrybarn som skulle ställas. Så det passade ju perfekt!

Det blev lite krångel med Lenas boende, men det löste sig så bra att vi fick bo hos S*San Titaz (TACK för det!) allihop =) Å jag fick klämma på min lille... öhm.... mask!!! =) För det hade han blivit *haha* Vad hände liksom?? Men han var ändå katten som fick åka med mig hem... trots två Ex3:or.... =) Spelade ingen roll, han var min!!! =) Lena tyckte såklart att det var fruktansvärt att behöva åka hem utan honom... kelgrisen nr.1... hon lyckades till o med få oss andra att börja lipa när vi skulle åka... Dessa känslor som man inte rår på... men det är väl tur man har några iaf, får vara glad för det lilla liksom!! =) 
Hemkomsten gick helt smärtfritt... han bara stegade in o var hemma liksom!
Tog väl nån timme innan det var helt lugnt, men inga problem alls. Så dåligt självförtroende är det ju synd att säga att han har... =)

 Jim på Dalarö, 8 månader
 

Sen var det ju det här med utställning då...

*OH MY GOD* säger jag bara... vilken underbar katt att ställa ut!!! Jag fick en "ny" Nappe trots allt Dessutom har det ju gått oförskämt bra för honom... nåt annat kan man ju knappast säga... BIV & NOM allt som oftast... o dessutom har han lyckats med bedriften att bli Best In Show fem gånger innan fertil ålder... så han kan numer även titulera sig JUNIOR WINNER!!!! *yiihaa*
Det var en helt fantastisk upplevelse.. den här gången oxå!! Harry lyckade ju oxå med den bedriften... inte utan att man är liiiiiiiite stolt då!!!
Som om inte det vore mer än nog... så var vi på Scandinavian Winner Show 2006 i Dal, Norge. Hade inga större förhoppningar om någonting egentligen... men jag fick mig minst sagt en chockartad upplevelse när MIN Jim vann o blev SW'06 JÖSSES!!! Lena o jag var såååååå GLADA, STOLTA & LYCKLIGA!!! Vilken grej!!
SCANDINAVIAN WINNER 2006 liksom!!
Läs mer i min blogg och i galleriet... =)

 


Jim 9 månader


Jag, Lena & Jim på SW'06
*GLÄDJE*
 

Vi får se vart det slutar... ska bli spännande att få ställa ut i vuxen klasserna oxå så småningom. Men tycker han bara att det är kul så är inte resultatet det allra viktigaste även om det är skoj såklart... det kan man ju inte annat säga... det är ju inte alltid som man tycker som domarna men det finns ju inget man kan göra... för de bestämmer ju!
Men vi väljer att se ljust på framtiden!

Sen var det ju det där med fertil hane... vi får väl se hur länge han får förbli det... det beror på honom det =) Det finns redan små tendenser även om han oftast är hur lugn som helst på den fronten. Men han pinkade på mig vid domarbordet häromsistens *jäklar* Det var väl sådär... men annars var det lugnt. Para har han redan lärt sig... vid 6 månader så gjorde han sin debut... kunde väl ha väntat liiite kan man tycka =) Så vi får väl se vad det kan ge i framtiden. Han kommer främst att para inom  katteriet.
 

 


5 månader
 

Vad ska jag säga mer om denna killen...
Han har ett enastående temperament.... o är gosig som få!!! Det kan nästan bli lite för mycket ibland... jo det är sant! Speciellt när han ska IN i näsan o munnen på en... dessutom kommer tungan fram... plus att han ska ligga PÅ ansiktet... gärna över mun o näsa så man inte får luft... *hjälp*
Men som tur är brukar han lugna ner sig efter ett tag... *puh* Å det är väl egentligen synd att klaga på en så kärleksfull katt, så jag gör inte det... bara säger som det är *fnitter*

Man kan inte vara annat än STOLT, GLAD & LYCKLIG över att få äga en sån fantastisk katt!!!
Inget av det vi hittills har upplevt ihop hade inte varit möjligt om det inte vore för Lena... för utan henne hade det inte blivit någon Jim, det är ju bara ren fakta liksom, så det är jag ju såklart vääääldigt glad över!!! =)

Ja du Lena... som det blev liksom!!
Jag fick mig en svart-vit hane igen... o mer därtill... jösses!!!
Det är väl knappast någon som missat det men jag ÄLSKAR verkligen den här katten!!!
Han är min var dag att njuta utav...
Lena... TACK TACK TACK o åter TACK för att jag fick förtroendet att köpa den lille "masken"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Å en sak till... jag uppskattar verkligen dig o alla samtal o skratt älskade vän men det tror jag att du vet redan ... det fick jag på köpet liksom, himla käckt!! *hihi*

 


Mr Junior Winner
Haninge 15/7-06

Det var lite om min Gentleman Jim...
Kommer väl tillbaka så småningom o uppdaterar...

Puss & Kram

 

 

Stamtavla

GIC Europa's Undulat Dræber
NFO ns 03 23

GIC DK*Frejkattens Dristige Ditlev
NFO d 09

IC DK*Killix Go-Cart Gucci
NFO n 09

DK*Frejkattens Adelige Amalie
NFO f 09

GIC S*Mar'Michel's Uárda Utchi
NFO ns 09 23

IC CH*Flying Dutchman av Kiruna
NFO ns 03 22

S*Mar'Michel's Ike'Bana
NFO f 09 23

EC S*Nenya's Vàna Eluinil
NFO a 09

IC S*Utblicken's Gordon
NFO n 09

EC S*Juvelens Rubin
NFO d 09 22

GIC Aliosha's Glana Simpandottir
NFO a 09 22

S*Utblicken's Linnea Luthien
NFO f

IC S*Utblicken's Zylvester
NFO a 09

S*Aristo Limaz Kirina Jozip
NFO f 09

 

 

Utställningsresultat

       
Norrköping 08-10-05 kl.3 HP BIV-V NOM-V Britta Busse
Norrköping 08-10-04 kl.3 Europa Champion NOM-V Annelie Persson
Svenljunga 08-09-27 kl.3 CACE BIV-T NOM-V Lone Lund
Göteborg 08-09-14 kl.3 CACE BIV-T NOM-V Jörgen Billing
Göteborg 08-09-13 kl.3 CACE BIV-T NOM-V Victoria Nye
Kristianstad 08-08-17 kl.3 CACE BIV-T NOM-V BIS-V Kristina Rautio
Ulricehamn 08-05-18 kl.3 CACE BIV-T NOM-V Eva Porat
Ulricehamn 08-05-17 kl.3 CACE BIV-V NOM-V Jörgen Frithiof
Oslo 08-04-06 kl.3 CACE Eiwor Andersson
Örebro 08-01-26 kl.3 CACE Annelie Persson
Kungälv 07-12-02 kl.3 CACE Hannah Jensen
Kungälv 07-12-01 kl.3 CACE Kristina Rautio
Stockholm 07-11-11 kl.5 Gr Int Champion NOM-V Kristina Rautio
Stockholm 07-11-10 kl.5 CAGCIB BIV-T NOM-V Geir Edvardsen
Göteborg 07-09-09 kl.5 CAGCIB BIV-T NOM-V Joëlle M. Pillonel
Göteborg 07-09-08 kl.5 CAGCIB BIV-T NOM-V Pia Nyman
Dal 06-12-10 kl.5 CAGCIB BIV-T NOM-V Annelie Persson
Dal 06-12-09 kl.5 CAGCIB BIV-V NOM-V Aliosha Romero
Kungälv 06-12-03 kl.5  Ex2 Bette Lindh
Kungälv 06-12-02 kl.7  Int Champion Geir Edvardsen/Hannah Jensen
Oslo 06-11-05 kl.7  CACIB BIV-T Marie Westerlund
Oslo 06-11-04 kl.7  CACIB NOM-V Geir Edvardsen
Norrköping 06-10-22 kl.9  Champion BIV-V/U NOM-V Alexey Shchukin
Tibro 06-10-15 kl.9  CAC BIV-T Anne Köhn
Tibro 06-10-14 kl.9  CAC BIV-V NOM-V Charles Sijker
Göteborg 06-09-10 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J  Eva Porat
Göteborg 06-09-09 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J BIS-J  Anne Köhn
Oslo, SW 06-08-26/27 kl.11  Ex1 NOM-J BIS-J
 SCANDINAVIAN WINNER 2006!!!!!
 Raymond A Saetre
 Varberg 06-08-13 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J BIS-J  Hannah Jensen
 Varberg 06-08-12 kl.11  Ex1 BIV-U/J NOM-J BIS-J  Anne Köhn
 Haninge 06-07-16 kl.11  Ex1 BIV-U/J NOM-J  Charles Spijker
 Haninge 06-07-15 kl.11  Ex1 BIV-J NOM-J BIS-J
 JUNIOR WINNER!!!!!
 Raymond A Saetre
 Kil 06-07-02 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J  Aliosha Romero
 Kil 06-07-01 kl.11  Ex1 BIV-T  Annelie Persson
 Hamar 06-06-18 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J  Janka Lund
 Hamar 06-06-17 kl.11  Ex1 BIV-T NOM-J BIS-J  Bette Lindh
 Örebro 06-06-04 kl.11  Ex1 BIV-U/J  Annika Högberg
 Örebro 06-06-03 kl.11  Ex1 BIV-U/J NOM-J  Aliosha Romero
 Ulricehamn 06-05-14 kl.12  Ex1 BIV-U/J NOM-U BIS-U  Kristina Rautio
 Ulricehamn 06-05-13 kl.12  Ex1 BIV-U NOM-U BIS-U  Annelie Persson
 Stenkullen 06-04-30 kl.12  Ex1 BIV-T NOM-U  Veikko Saarela
 Stenkullen 06-04-29 kl.12  Ex1 BIV-T NOM-U BIS-U  Dorte Kaee
 Ljungby 06-04-23 kl.12  Ex1 BIV-U/J NOM-U  Aase Nissen
 Ljungbyhed 06-03-05 kl.12  Ex3  Aliosha Romero
 Ljungbyhed 06-03-04 kl.12  Ex3  Albert Kurkowski
 

Vilket År 2006!

# 1 Skogkatt of the year U/J 2006
# 1 Årets Skogkatt U/J 2006
# 3 Årets katt Sverak U/J 2006
# 1 Årets katt SPIN U 2006
# 1 Årets katt SPIN J 2006

# 1 Årets katt Sverak BIV gr 2 2006

# 2 Årets katt SPIN V 2006
# 16 Årets Skogkatt V 2006

Dessutom

Europa Champion
Junior Winner
Scandinavian Winner

 

 

Vill ni se mer bilder på Jim som liten??
Lena har visst dem....hm... =)
Nån dag kanske... =)